My jsme Globus, těší nás

Začtěte se do příběhů, které vám prozradí víc o nás i o tom, co děláme a jací jsme.

Filtrovat dle štítků
Restaurace
Pekařství
Sklad
Hypermarket
Řeznictví
Koordinace
Podporujeme učňovské obory!

Podporujeme učňovské obory!

Víte, že si v Globusu si zakládáme na spolupráci se středními odbornými školami a učilišti? Zjistěte, které to jsou a co se u nás můžete naučit!

Číst dále 5 minut čtení
Povýšené jednání se v Globusu nenosí

Povýšené jednání se v Globusu nenosí

Od grilu do kanceláře. Tak by se dala popsat cesta Aleny Martinovské, která dnes šéfuje karlovarské restauraci.

Číst dále 2 minut čtení
Ráda udělám něco navíc, Globus mi to pak vrátí

Ráda udělám něco navíc, Globus mi to pak vrátí

Rychlé jednání, vstřícnost, možnost neustále se rozvíjet. Právě to jsou věci, kterých si pokladní Petra Kotassková cení na Globusu nejvíc.

Číst dále 1 minut čtení
Největší výzvou je pro mě udržet vysoký standard Globusu, říká Tomáš Kačur

Největší výzvou je pro mě udržet vysoký standard Globusu, říká Tomáš Kačur

Víte, že součástí hypermarketů Globus je také oddělení zahrady a hobby? Vedení jeho týmu má v Olomouci na starost letitý zaměstnanec Tomáš Kačur. J...

Číst dále 2 minut čtení
Globus je jedno z mála míst, kde řezník může pracovat jako řezník

Globus je jedno z mála míst, kde řezník může pracovat jako řezník

Jak poznáte, že jste si vybrali tu správnou práci? Když je pro vás nejen povinností, ale taky koníčkem a zábavou. Přesně tak to má liberecký řeznic...

Číst dále 2 minut čtení
V Globusu se na všem domluvíme a vždycky je tady co dělat

V Globusu se na všem domluvíme a vždycky je tady co dělat

Marcela Levinská pracuje v čakovickém řeznictví Globus už od roku 2013. Za ty roky si vyzkoušela téměř všechnu řeznickou „dřinu“. Podle jejích slov...

Číst dále 1 minut čtení
Práce v Globusu mě baví, protože zde pracuji s lidmi, říká Daniel Štětka z trmického Globusu

Práce v Globusu mě baví, protože zde pracuji s lidmi, říká Daniel Štětka z trmického Globusu

Do trmického Globusu přišel čtyři měsíce po jeho založení. Nyní má Daniel Štětka na starosti oddělení potřeb pro zahrádkáře, pro které zajišťuje ob...

Číst dále 4 minut čtení
Michal Krystek: V Globusu pracuji od roku 1999, je to fér zaměstnavatel

Michal Krystek: V Globusu pracuji od roku 1999, je to fér zaměstnavatel

Jsou pracovní pozice, které se většinou nedostávají do popředí, a přesto jsou více než důležité. Jednou z nich je například funkce revize cenového ...

Číst dále 2 minut čtení
Globus je společnost, která se snaží neztrácet krok

Globus je společnost, která se snaží neztrácet krok

„Přál bych si, aby Globus nikdy neztratil tempo, byl v konkrétní lokalitě dobrým sousedem a měl i nadále spokojené zákazníky, kteří se rádi vrací,“...

Číst dále 2 minut čtení
Chleba je základ pekárny, podle něj poznáte dobrého pekaře

Chleba je základ pekárny, podle něj poznáte dobrého pekaře

Jako technolog pekařství a prodeje má Radim Krátký na starost rovnou osm hypermarketů. Do Globusu přišel s bohatými zkušenostmi, vždyť se pekařině ...

Číst dále 3 minut čtení
Máme své věrné zákazníky, kteří neváhají vystát frontu

Máme své věrné zákazníky, kteří neváhají vystát frontu

Když Kateřina Rašťáková v létě 2019 nastupovala do olomouckého Globusu, o práci za pokladnou nic nevěděla. Zato si byla jistá, že potřebuje místo, ...

Číst dále 2 minut čtení
I ve skladu na vás zkrátka čekají výzvy

I ve skladu na vás zkrátka čekají výzvy

Práce ve skladu je tak trochu neviditelná, bez ní by ale zůstaly regály prázdné. „Své úkoly si musíte dobře naplánovat a mít ve všem pořádek,“ říká...

Číst dále 2 minut čtení
Řezník by neměl zastávat postoj „mouchy, snězte si mě“

Řezník by neměl zastávat postoj „mouchy, snězte si mě“

Pavel Brzek dělá řezníka v Globusu na Černém Mostě už sedmnáct let. Do Globusu nastoupil ještě jako brigádník a už u nás zůstal.

Číst dále 2 minut čtení
V Globusu jsem si začal vaření opět užívat

V Globusu jsem si začal vaření opět užívat

Šestá hodina ráno, káva na probuzení a prostudování jídelníčku. Přesně tak začíná směna Jiřího Dvořáka, kuchaře z restaurace na Černém Mostě.

Číst dále
21 let v Globusu a pořád mě to baví

21 let v Globusu a pořád mě to baví

„Je to frčák, a to je super,“ říká energicky Václav Samojedny z brněnského hypermarketu, který pracuje jako vedoucí oddělení suchých potravin.

Číst dále 3 minut čtení
Největší přednost Globusu? Rozhodně lidskost

Největší přednost Globusu? Rozhodně lidskost

Mít rád lidi. To je základ, pokud chcete pracovat za pokladnou.

Číst dále 1 minut čtení
Pomáháme učňům, studentům i absolventům k práci

Pomáháme učňům, studentům i absolventům k práci

Máte chuť věnovat se řemeslu? Chystáte průzkum nebo závěrečnou práci z oblasti retailu? V Globusu vaši snahu rádi podpoříme!

Číst dále
Po práci trénuju basketbalové talenty

Po práci trénuju basketbalové talenty

Skladník olomouckého hypermarketu Karel Theuer nejdřív závodně plaval, pak se pustil do basketbalu a teď své zkušenosti předává dál a trénuje kluky...

Číst dále 1 minut čtení
Globus je pro mě korektní zaměstnavatel

Globus je pro mě korektní zaměstnavatel

Daniel Vorlíček je s Globusem od úplných začátků. Zažil dokonce, jak Globus koncem 90. let přebíral hypermarkety Pronto.

Číst dále 3 minut čtení
Zaměstnanci musí cítit podporu, aby mohli dobrou atmosféru šířit dál

Zaměstnanci musí cítit podporu, aby mohli dobrou atmosféru šířit dál

„Když si u nás zákazník nakoupí, musí vědět, že se mu cesta vyplatila,“ říká vedoucí výroby a prodeje pekáren Globus Pavel Meduna o svém vztahu k v...

Číst dále 4 minut čtení
Skutečné řeznické řemeslo se člověk naučí až v praxi

Skutečné řeznické řemeslo se člověk naučí až v praxi

„Při práci s ostrým nožem musíte být opatrný. Ale když člověk chce, naučí se ten správný grif, a pak už jde bourání raz dva,“ říká Radim Říha, řezn...

Číst dále 2 minut čtení
V Globusu se délka pracovní doby zbytečně nepřekračuje

V Globusu se délka pracovní doby zbytečně nepřekračuje

K pečení se dostala náhodou, teď už by ale svou práci za nic nevyměnila. „Mám zkušenosti s různými typy pekáren, ale jen v Globusu s námi jednají o...

Číst dále 3 minut čtení
Technologie nám pomáhají, ruční práci ale nenahradí

Technologie nám pomáhají, ruční práci ale nenahradí

Lubomír Hamřík strávil v kuchyni už desítky tisíc hodin. Teď už skoro pět let vede místní výrobu a pracuje jako šéfkuchař. Prozradil nám, jakou rol...

Číst dále 2 minut čtení
Z kolegů se stali dobří kamarádi, fotím jim i svatby

Z kolegů se stali dobří kamarádi, fotím jim i svatby

Kamil Zemčák pracuje v mléčném oddělení olomouckého hypermarketu jako zástupce vedoucího. Když zrovna nevyřizuje objednávky a nekontroluje zboží, f...

Číst dále 3 minut čtení
V Globusu jsem se naučil dělat práci, na kterou můžu být hrdý

V Globusu jsem se naučil dělat práci, na kterou můžu být hrdý

Před šesti lety byl jen brigádník a s těstem se sotva znal, dnes dělá vedoucího výroby. „Když se člověk snaží, zaučí se velmi rychle,“ říká David V...

Číst dále 2 minut čtení