„Je to frčák, a to je super,“ říká energicky Václav Samojedny z brněnského hypermarketu, který pracuje jako vedoucí oddělení suchých potravin.
V Globusu pracuji celkem 21 let. Začínal jsem v Baumarktu jako řadový prodavač, poté jsem se zde stal vedoucím směny, a nakonec celého zahradního oddělení. Během mého působení v Praze pak v Globusu proběhla restrukturalizace pracovních pozic a shodou okolností se díky tomu objevila práce i v Brně, kam jsem přešel. Nejprve jsem zde působil jako vedoucí elektra a klenotů, následně k tomu přibyla oddělení sportu, hraček a papíru. A poté jsem se stal vedoucím oddělení suchých potravin a skladu, kde jsem dodnes.
Baví mě rychlé tempo, které tato pozice vyžaduje a také pružnost, s jakou musíme reagovat na zákazníky. Každý den sledujeme, zda zákazníci na regálech najdou všechno, co potřebují, protože když něco chybí, okamžitě si toho všimnou. Po těch letech už k tomu mám silný vztah, vím, jak to v Globusu funguje a v práci, kterou teď dělám, cítím zadostiučinění zejména proto, že jsou rychle vidět její výsledky.
Když přijdu ráno do práce, obvykle začínám tím, že si projdu čísla z předchozího dne a podívám se, jak si na tom jako firma stojíme, abych získal přehled. Následuje schůzka s týmem, kde si povíme, co se bude ten den dít, na to navazuje schůzka s paní ředitelkou. A pak už je to různé. Někdy se věnuji schůzkám s dodavateli, jindy se věnuji vyhodnocením naší činnosti nebo pracovním pohovorům. Každý den je trochu jiný.
Ano. V Globusu se můžu realizovat. Příkladem může být volnost ve volbě sortimentu, například piva. I když má každý hypermarket nabídku, kterou najdete v každém Globusu, můžeme zdejší nabídku rozšiřovat také o produkty z našich oblíbených regionálních pivovarů. V tuto chvíli jich máme jedenáct a je to ukázka toho, že můžeme přicházet s vlastní iniciativou.
Jako šéf si k sobě snažím vybírat takové lidi, u kterých vím, že to bude fungovat. Neřekl bych o sobě, že bych byl hodný nebo zlý, někdy musím o některé věci požádat své podřízené razantněji. Ale protože tu funguje zpětná vazba a jsme k sobě zároveň upřímní, věřím, že kdyby někomu něco vadilo, tak si to dokáže říct. Obecně tu máme kvalitní vztahy a Globus na nich staví.
Když ke mně chodí lidé na pohovory a vyprávějí mi o tom, jak to chodí jinde, uvědomuji si, že práce v Globusu je především o lidech. Líbí se mi, že tu zaměstnanci opravdu mají možnost vyjádřit se k mnoha věcem, že se na nich dokážou domluvit a nefungují jako stroje. To je podle mě skvělé.
Marcela Levinská pracuje v čakovickém řeznictví Globus už od roku 2013. Za ty roky si vyzkoušela téměř všechnu řeznickou „dřinu“. Podle jejích slov...
Víte, že součástí hypermarketů Globus je také oddělení zahrady a hobby? Vedení jeho týmu má v Olomouci na starost letitý zaměstnanec Tomáš Kačur. J...
Víte, že si v Globusu si zakládáme na spolupráci se středními odbornými školami a učilišti? Zjistěte, které to jsou a co se u nás můžete naučit!