Po práci trénuju basketbalové talenty

14. 1. 2021
Sdílet na facebooku
HypermarketSklad

Skladník olomouckého hypermarketu Karel Theuer nejdřív závodně plaval, pak se pustil do basketbalu a teď své zkušenosti předává dál a trénuje kluky do 19 let. Jak se mu daří kombinovat hobby a práci?

„Začal jsem trénovat už na vysoké škole, a postupně získával trenérské licence. No a vydržel jsem hrát basketbal až dosud – tedy dvacet let,“ popisuje Karel. Chvíli pak učil na základní logopedické škole na Svatém Kopečku, později přešel do retailu. Nemohl ale najít práci, díky které by se mohl naplno věnovat i basketbalu. „Až v Globusu na skladě se mi to podařilo. Začínám kolem páté ranní a končím ve dvě odpoledne. Mám rád, jak mi tu během dne zboží mizí pod rukama, aby se co nejrychleji dostalo na správné oddělení. Každý večer pak vyrážím trénovat,“ popisuje.

Trénoval už různé věkové kategorie, teď své know-how předává týmu U19, tedy klukům do 19 let. Karel na první pohled působí jako kliďas. Vděčí za to také Globusu: „Díky práci v olomouckém hypermarketu už řeším problémy ve větším klidu. Naučil jsem se zbytečně se nestresovat.“ 

Umí být však na teenagery i přísný? „Rozhodně. Mají ze mě respekt, já zase vysoké nároky. Většina kluků to už ale má v hlavně srovnané a chystá se na vysokou školu, tak s nimi moc starostí nemám,“ popisuje.

Trápí ho ale něco jiného. „Kluci jsou dnes o dost jiní než dřív. Když jedeme na soustředění, ani nemusíme hlídat, jestli po večerech nevymetají večírky. Každý večer jsou zavření na pokojích a koukají do telefonů a tabletů,“ říká Karel. Jinak ho ale práce s týmem a basketbal zcela naplňuje. První střely na koš si navíc zkouší už i jeho pětiletý syn. „Občas ho beru na tréninky. Uvidíme, jestli se pro basketbal nadchne stejně jako já.“

Zpět na články
Sdílet na facebooku

Podobné články

Globus je pro mě korektní zaměstnavatel

Globus je pro mě korektní zaměstnavatel

Daniel Vorlíček je s Globusem od úplných začátků. Zažil dokonce, jak Globus koncem 90. let přebíral hypermarkety Pronto.

Číst dále3 minut čtení
Technologie nám pomáhají, ruční práci ale nenahradí

Technologie nám pomáhají, ruční práci ale nenahradí

Lubomír Hamřík strávil v kuchyni už desítky tisíc hodin. Teď už skoro pět let vede místní výrobu a pracuje jako šéfkuchař. Prozradil nám, jakou roli v...

Číst dále2 minut čtení
V Globusu jsem se naučil dělat práci, na kterou můžu být hrdý

V Globusu jsem se naučil dělat práci, na kterou můžu být hrdý

Před šesti lety byl jen brigádník a s těstem se sotva znal, dnes dělá vedoucího výroby. „Když se člověk snaží, zaučí se velmi rychle,“ říká David Vávr...

Číst dále2 minut čtení