Ráda udělám něco navíc, Globus mi to pak vrátí
Rychlé jednání, vstřícnost, možnost neustále se rozvíjet. Právě to jsou věci, kterých si pokladní Petra Kotassková cení na Globusu nejvíc.
„Práce za pokladnou mě naučila, jak správně komunikovat a mít chladnou hlavu za každých okolností,“ vypráví.
Hned na první pohled je vidět, že za pokladnami v olomouckém Globusu působí dobrá parta. Petra nás vítá rozesmátá, zrovna v hloučku s ostatními pokladními probírala, co všechno je čeká. „Holky mi vždy dokážou zvednout náladu,“ říká původně vyučená cukrářka.
V Globusu je už deset let, předtím pracovala mimo jiné ve studené kuchyni, kde připravovala saláty nebo třeba chlebíčky. Co ji tu takovou dobu drží? „Baví mě, že jeden den můžu lítat u pokladen Scan&Go a další den si zase vezmu směnu na klasických kasách nebo v restauraci,“ říká Petra. „Když máme jakýkoli problém, můžeme si přehodit směnu. Vše se tu řeší velmi rychle. Nedávno jsme například potřebovali štítky, které by označily, kam se smí a nesmí vjíždět s nákupním vozíkem. Za pár dní jsme je měli.“
Vstřícnost a dobrá komunikace se podle Petry prolíná celým Globusem
„Občas mě nadřízení poprosí, abych někde zaskočila na směně. Ráda udělám něco navíc, protože vím, že mi to pak Globus vrátí, když budu potřebovat pomoct já. Jeden příklad za všechny: kdykoliv můj malý syn onemocní a musím s ním zůstat doma, kolegové to chápou.“
V těžkých dnech ji motivují vzpomínky na milé a spokojené zákazníky. „Chodívala ke mně nakupovat paní se svou malou dcerou, která měla handicap. Jednou si doma zapomněla peněženku a neměla jak zaplatit. Řekla jsem jí, ať si v klidu dojede pro peníze, že se nic neděje. Když se vrátila, přinesla mi malou růžičku, což mě moc potěšilo,“ vypráví. „Vždycky jsem ráda, když můžu pro zákazníka něco udělat.“
Podobné články
Globus je pro mě korektní zaměstnavatel
Daniel Vorlíček je s Globusem od úplných začátků. Zažil dokonce, jak Globus koncem 90. let přebíral hypermarkety Pronto.
Po práci trénuju basketbalové talenty
Skladník olomouckého hypermarketu Karel Theuer nejdřív závodně plaval, pak se pustil do basketbalu a teď své zkušenosti předává dál a trénuje kluky do...
Technologie nám pomáhají, ruční práci ale nenahradí
Lubomír Hamřík strávil v kuchyni už desítky tisíc hodin. Teď už skoro pět let vede místní výrobu a pracuje jako šéfkuchař. Prozradil nám, jakou roli v...