Povýšené jednání se v Globusu nenosí

Sdílet na facebooku
Restaurace

Od grilu do kanceláře. Tak by se dala popsat cesta Aleny Martinovské, která dnes šéfuje karlovarské restauraci.

Alena Martinovská (1).png

Musela jsem se vypracovat a tvrdě makat. Díky podpoře kolegů jsem ale všechno zvládla,“ říká Alena Martinovská.

I když je Alena o takové čtyři hlavy menší než místní kuchaři, mezi obrovskými pánvemi ji rozhodně nepřehlédnete. Na place má vše pod palcem a pohotově vyřeší každý problém. „Máš tam dost soli?“ ptá se zrovna čahouna Davida, který u kovového pultu hněte masové koule.

„Do provozu už se tolik nedostanu, tak si to dnes užívám,“ směje se Alena. Dnes pracuje hlavně v kanceláři, kde řeší administrativu, hospodaření restaurace nebo nábor nových zaměstnanců. Před třinácti lety přitom začínala za místním grilem, kde připravovala drobné občerstvení. Po třech měsících dostala nabídku, aby dělala zástupkyni vedoucího restaurace, po roce a půl pozici sama obsadila. „Začátky byly složitější, musela jsem šéfovat lidem, kteří byli o dost starší než já. Nakonec jsem si ale získala jejich respekt,“ vysvětluje. 

Hodně jí tehdy pomohlo vedení, které ji trpělivě zaučilo, aby si manažerskou pozici osvojila co nejdřív. Oporou je jí prý dodnes. „Povýšené jednání? To tu neexistuje. Od začátku mě nadřízení brali jako sobě rovnou, a já dnes stejně přistupuji k lidem, které mám pod sebou.“ 

Navíc jí dělá radost vést restauraci, která vaří z kvalitních surovin. „Maso máme od svých řezníků, pečivo a cukrářské výrobky zase od vlastních pekařů a cukrářů. Také dodavatele ostatních surovin vybíráme opravdu pečlivě.“ Není divu, že sem na jídlo jezdí lidé z celého okolí, jeden zákazník sem dokonce dojíždí od pondělí do pátku. „Jinam prý na obědy nechodí. Stálí hosté nám dělají radost,“ říká pyšně Alena.

Za těch deset let, co Alena šéfuje karlovarské restauraci – tedy 33 lidem, se jí prý podařilo vybudovat skvělý tým. „Kolegové jsou hlavním motorem ve dnech, kdy se tolik nedaří. Hlavně tady Luboš, ten nás vždycky rozesměje,“ říká a ukazuje na sympatického kolegu, který pracuje jako její zástupce. On na oplátku smeká hnědou bekovku s logem Poctivé výroby Globus. „Kvalitní je tu zkrátka nejen jídlo, ale také mezilidské vztahy,“ uzavírá Alena Martinovská.

Zpět na články
Sdílet na facebooku

Podobné články

Ráda udělám něco navíc, Globus mi to pak vrátí

Ráda udělám něco navíc, Globus mi to pak vrátí

Rychlé jednání, vstřícnost, možnost neustále se rozvíjet. Právě to jsou věci, kterých si pokladní Petra Kotassková cení na Globusu nejvíc.

Číst dále 1 minut čtení
V Globusu se na všem domluvíme a vždycky je tady co dělat

V Globusu se na všem domluvíme a vždycky je tady co dělat

Marcela Levinská pracuje v čakovickém řeznictví Globus už od roku 2013. Za ty roky si vyzkoušela téměř všechnu řeznickou „dřinu“. Podle jejích slov...

Číst dále 1 minut čtení
Globus je jedno z mála míst, kde řezník může pracovat jako řezník

Globus je jedno z mála míst, kde řezník může pracovat jako řezník

Jak poznáte, že jste si vybrali tu správnou práci? Když je pro vás nejen povinností, ale taky koníčkem a zábavou. Přesně tak to má liberecký řeznic...

Číst dále 2 minut čtení