I ve skladu na vás zkrátka čekají výzvy

Sdílet na facebooku
Hypermarket Sklad

Práce ve skladu je tak trochu neviditelná, bez ní by ale zůstaly regály prázdné. „Své úkoly si musíte dobře naplánovat a mít ve všem pořádek,“ říká Marek Jícha.

Marek_Jicha1.jpg

Marek už sedm let pracuje ve skladu na Černém Mostě a jak sám dodává, i tady na něj čekají výzvy. Jaké? 

Odemknout, přichystat rampu a zkontrolovat, co všechno se bude ten den do hypermarketu dovážet. To jsou úkoly, které na Marka čekají každé ráno, jakmile dorazí na svou směnu. Nejprve odbaví centrální sklad. Vyvozí a naskenuje palety, někdy také naloží kamion prázdnými obaly. Jakmile se blíží šestá hodina, pomalu začínají přijíždět první dodavatelé. Vykládají tu pečivo, čerstvé ryby a další potraviny. „Vždy musíme zkontrolovat, jestli sedí počty i váha,“ popisuje. Tím ale dění ve skladu zdaleka nekončí. Když Marek obstará přímé dodavatele, utíká pomoct s příjmem hraček nebo domácích potřeb.

Do Globusu se Marek dostal díky svému kamarádovi, který mu dnes dokonce dělá vedoucího. Na práci ho baví jednání s dodavateli a líbí se mu, že má čím dál tím víc zodpovědnosti. Třeba když přijde špatný závoz, dokáže si sám poradit a situaci vyřešit. „Skladník by neměl být moc hodný, ale ani moc zlý. Občas musí být při jednání s dodavateli přísný a nenechat se jen tak odradit. I ve skladu na vás zkrátka čekají výzvy,“ říká. 

Největší radost prý má, když se mu povede zařídit, aby vše běželo hladce a bez chyby. „Jednou se u nás byli podívat kolegové z jiných hypermarketů a chválili, jak to tu mám zorganizované. To mě vážně potěšilo,“ popisuje.

 

Možnost nastavení směn je fajn

Marek vstává sice brzy ráno, zato odpoledne má skoro celé pro sebe. Čas potom věnuje svým dětem a koníčkům. Nejraději hraje šipky a především softball – s pálkou se po hřišti prohání už pětadvacet let. Díky Globusu může taky poznávat nové výrobky a dobroty z celého světa. V poslední době si třeba hodně oblíbil ajvar, zeleninový pokrm a stálici srbské kuchyně. „Často prosím své kolegy, kteří dělají u čerstvých pultů, aby mi něco dobrého doporučili. Vždy od nich dostanu skvělou radu. V Globusu jsme zkrátka dobrá parta,“ vypráví Marek.

Zpět na články
Sdílet na facebooku

Podobné články

Řezník by neměl zastávat postoj „mouchy, snězte si mě“

Řezník by neměl zastávat postoj „mouchy, snězte si mě“

Pavel Brzek dělá řezníka v Globusu na Černém Mostě už sedmnáct let. Do Globusu nastoupil ještě jako brigádník a už u nás zůstal.

Číst dále 2 minut čtení
Chleba je základ pekárny, podle něj poznáte dobrého pekaře

Chleba je základ pekárny, podle něj poznáte dobrého pekaře

Jako technolog pekařství a prodeje má Radim Krátký na starost rovnou osm hypermarketů. Do Globusu přišel s bohatými zkušenostmi, vždyť se pekařině ...

Číst dále 3 minut čtení
V Globusu jsem si začal vaření opět užívat

V Globusu jsem si začal vaření opět užívat

Šestá hodina ráno, káva na probuzení a prostudování jídelníčku. Přesně tak začíná směna Jiřího Dvořáka, kuchaře z restaurace na Černém Mostě.

Číst dále